PRZEKŁADANIEC

0 (0 ocen)

Pyszny placek na niedziele po dobrym obiadku spróbuj a się przekonasz.

Składniki:

  • CIASTO:
    4 szklanki mąki
    5 dag margaryny
    2 jajka
    2 łyżki miodu
    łyżeczka sody
    szklanka cukru pudru
    3 łyżki gęstej śmietany

    MASA:
    1 kg sera białego
    2 jajka
    kostka margaryny
    szklanka cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Margarynę i miód rozpuścić, jajka ubić z cukrem, mąkę połącz ze śmietaną i zagnieść ciasto z pozostałych składników i gotowe ciasto włożyć na 20 minut do lodówki. Ciasto podzielić na 3 części wyłożyć na formę o wym. 26x30 cm wysmarowaną masłem i wysypaną mąką. Piec 15 minut w temp. 180 stopni
  • 2. MASA: Margarynę cukry i jajka utrzyj, dodaj ser, zagotuj dodając rozpuszczony wcześniej budyń w mleku i gotową masą przełóż placki
  • 3. PRZEŁOŻENIE PLACKA: ciasto+masa+ciasto+masa+ciasto i na wierzch polewa czekoladowa i można też posypać kolorową posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy