Przekładaniec brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

Przepis dostałam od koleżanki ciasto jest naprawdę rewelacyjne

Składniki:

  • Składniki do biszkoptu:
    6 jajek, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki do masy:
    6 dag żelatyny, 4 łyżki cukru, 1 litr naturalnego jogurtu, 1 puszka brzoskwiń, herbatniki,

Przekładaniec brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekładaniec brzoskwiniowy 1. Wykonanie biszkoptu
    Białka ubić , dodając cukier, zółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok 30-40 min w temp 170
    Wykonanie masy
    Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Brzoskwinie zmiksować wraz z sokiem na jednolitą masę, dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i tężejącą masę wylać na biszkopt, wstawić do lodówki. Jogurt połączyć z cukrem, roztrzepać, dodać drugą połowę rozpuszczonej żelatyny i wylać na masę brzoskwiniową. Herbatniki ułożyć na tężejącej masie jogurtowej. Wierzch oblać połową czekoladową












Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy