Przekładaniec orzechowy a la knoppers

0 (0 ocen)

Dużo słodkości:)

Składniki:

  • Ciasto orzechowe:
    5 jaj
    pół szkl. cukru
    10 dag mąki
    10 dag posiekanych orzechów
    łyżka bułki tartej
    łyżka proszku do pieczenia
    Ciasto kakaowe:
    5 jaj
    pół szkl cukru
    pół szkl mąki pszennej
    pół szkl mąki ziemniaczanej
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    2 łyżki oleju
    Masa:
    szklanka mleka
    pół szkl cukru
    pół szkl orzechów posiekanych
    łyżka kakao
    2 szkl mleka w proszku
    kostka masła
    Ponadto:
    1 budyń waniliowy
    140 ml jogurtu owocowego
    kostka masła
    słoik kremu czekoladowego
    2 suche wafle

Przekładaniec orzechowy a la knoppers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obydwa ciasta przygotuj,ubijając białka z cukrem i dodając reszte skladników.piec 35 minut w 175 stopniach.Obydwa ciasta przekroić na pół.Masa: zagotuj mleko,cukier i kakao.Ostudź.Utrzyj z jogurtem i masłem.W formie ułóż suchy wafel,układaj ciasta smarując je masą,budyniem i kremem czekoladowym.zakończ waflem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy