Przekładaniec serowo - wiśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i ubić mikserem na najniższych obrotach. Mąki wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z ciastem. Upiec biszkopt w prostokątnej formie (180 stopni Celsjusza przez około 15 min). Po wystudzeniu przekroić na dwa placki.
Masa budyniowa:
Ugotować 2 budynie śmietankowe na 3 szklankach soku wiśniowego, do budyniu dodać wiśnie, wylać ciepły na przekrojony biszkopt.
Masa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Nadal ucierając dodawać porcjami ser. Utrzeć na puszysty krem. Wyłożyć masę na przestudzony budyń. Następnie przykryć drugim biszkoptem.
Polewa czekoladowa:
Margarynę rozpuścić, dodać wodę, cukier i kakao. Zagotować. Polewą polać wierzch placka.
Porady
Masę budyniową można przygotować np. z sokiem truskawkowym i truskawkami. Wtedy zamiast budyniu śmietankowego można użyć budyniu malinowego.
Komentarze