Przekładaniec z krewetkami

0 (0 ocen)

Dwa ryże.

Składniki:

  • 6 szt krewetek
    6 dag ryż basmati i dziki
    0,5 szt. awokado
    0,5 szt. grapefruit
    liście szpinaku
    1 łyżeczka sok z cytryny
    przyprawa do potraw Kucharek
    pieprz
    1 łyżeczka sos sojowy
    chilli
    2 łyżeczki oliwa z oliwek
    2 łyżeczki ocet balsamiczny

Przekładaniec z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos sojowy, chilli, przyprawę do potraw Kucharek, pieprz i oliwę z oliwek wymieszać i zamarynować krewetki, około 30 minut.
    Listki szpinaku umyć, osuszyć, rozłożyć na talerzu, skropić octem balsamicznym. Ryż ugotować z dodatkiem przyprawy do potraw Kucharek. Awokado obrać ze skórki ,pokroić w kostkę, skropić cytryną. Grapefruit wyfiletować i również pokroić w kostkę.
    Na rozłożone liście szpinaku, położyć metalowe kółko ( ausztycher) i kolejno nałożyć - ryż, awokado i cząstki grapefruita. Udekorować przesmażonymi krótko na 1 łyżeczce oliwy z oliwek krewetkami. Całość skropić octem balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.99 (178 ocen)

image-29pjdmk