Przekładaniec z makaronem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso
Mięso osolić, opieprzyć i podsmażyć na oleju, dodać koncentrat, ketchup, bazylię oraz połowę posiekanej natkę pietruszki. Smażyć jeszcze chwilę.
2.Ugotowany wcześniej, odcedzony makaron wsypać do dużej miski, dodać sos oraz połowę startego żółtego sera. Wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę tego makaronu z sosem.
3.Sos do makaronu
Masło roztopić w rondelku, dodać mąkę, wymieszać i podsmażyć. Wlać mleko, gotować aż zgęstnieje, osolić, opieprzyć, dodać trochę bazylii oraz resztę posiekanej natki pietruszki. Zdjąć z ognia.
4.Pierwszą warstwę przykryć mięsem, na koniec dodać resztę makaronu i posypać resztą sera. Zapiekać 30 min. w temperaturze 180 stopni C. Jeść na ciepło.
Komentarze