przekładany amoniaczek

0 (0 ocen)

  • 45 min

mieciutkie , kruche ciasto

  • 45 min

Składniki:

  • ciasto;
    4 szkl. maki pszennej
    1 szkl. cukru pudru
    1 palma
    1 jajko
    2 żółtka
    0,5 łyzeczki proszku do pieczenia
    0,5łyżeczki amoniaku
    smietana ile zabierze

    1 kg,jabłek najlepiej renety
    1 szkl, cukru
    1 łyżka cynamonu
    3łyżeczki maki kartoflanej
    1/3 szkl wody

    polewa lub czekolada

Przekładany amoniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki na ciiasto polaczyc i zagniesc ciasto , podzielic na 3 czesci ,rozwałkowac i upiec na złoty kolor w temp 180 stopm\ni ok 15-20 min (duza blaszka)
    obrac jabłka , zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (ja zostawiam jedno jabłko i kroje w drobna kostke )starte jabłka dusimy z cukrem i cynamonem az sie zupełnie rozpadna( teraz wrzucam pokrojone jablka i mieszam) , make kartoflana rozrabiany w 1/3 szkl wody i wlewamy do jabłek mieszamy az zgestnieja , goracym przekładamy ciasto, i polewamy czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy