PRZEKŁADANY TORCIK Z WISIENKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

WSPANIAŁA,LEKKO SŁODKA PIANKA,ŚWIETNY DESER

  • 30 min

Składniki:

  • 0.5 SZKL ŚMIETANY 30%
    1 GALARETKA WIŚNIOWA
    0.5SZKL WISIENEK
    18 BISZKOPTÓW

Przekładany torcik z wisienkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. GALARETKĘ ROZPUSZCZAMY W 1 SZKL WRZĄCEJ WODY,STUDZIMY.WISIENKI DRYLUJEMY.
    DO MISECZEK LUB POJEMNICZKÓW(OD SERKA MASCARPONE) NAKŁADAMY WISNIE ZALEWAMY GALARETKĄ,ABY JE PRZYKRYŁO.WKŁADAMY DO STĘŻNIĘCIA DO LODÓWKI.KIEDY GALARETKA STĘŻNIEJE,UBIJAMY ŚMIETANĘ I WLEWAMY WOLNIUTKO RESZTE GALARETKI.NAKŁADAMY ŁYŻKĄ TROSZKĘ PIANKI BISZKOPTY I PONOWNIE PIANKĘ I BISZKOPTY.SCHŁADZAMY.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy