Wymyśliłam dla Męża, który ze wszystkich mięs, warzyw, owoców i słodyczy uwielbia ryby :-)
30 min
Składniki:
1 duża makrela wędzona
1 puszka kukurydzy
1 duża cebula
mała paczka makaronu: kokardki, lub spirale
mała śmietana 12%
zioła i przyprawy do ryb
margaryna do smażenia
Przysmak makrelowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy osolonej wodzie. Makrelę oddzielamy od skórki i ości. Drobimy na małe kawałki, podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do makreli. Następnie odcedzamy kukurydzę i również dodajemy do ryby. Dusimy 10 min, co jakiś czas mieszając. Na sam koniec wlewamy całą śmietanę wymieszaną z przyprawami i ziołami do ryb (wedle smaku). Odcedzamy makaron, podaną na talerzu porcję polewany makrelowym sosem.
Komentarze