Przysmak makrelowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wymyśliłam dla Męża, który ze wszystkich mięs, warzyw, owoców i słodyczy uwielbia ryby :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża makrela wędzona
    1 puszka kukurydzy
    1 duża cebula
    mała paczka makaronu: kokardki, lub spirale
    mała śmietana 12%
    zioła i przyprawy do ryb
    margaryna do smażenia

Przysmak makrelowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy osolonej wodzie. Makrelę oddzielamy od skórki i ości. Drobimy na małe kawałki, podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do makreli. Następnie odcedzamy kukurydzę i również dodajemy do ryby. Dusimy 10 min, co jakiś czas mieszając. Na sam koniec wlewamy całą śmietanę wymieszaną z przyprawami i ziołami do ryb (wedle smaku). Odcedzamy makaron, podaną na talerzu porcję polewany makrelowym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy