Przysmak serowy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis przesłała Genowefa Okołotowicz

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - półtłusty twaróg: 40 dekagramów
    - bryndza: 20 dekagramów
    - puszka mieszanki meksykańskiej: 1 sztuka
    - sól (do smaku wg. uznania): 1 szczypta
    - biały pieprz (do smaku wg. uznania): 1 sztuka
    - zielenina (do dekoracji): 1 łyżka

Przysmak serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser i bryndzę mielimy, dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku białym pieprzem i solą.

  • 2. Mieszankę meksykańską osączamy, dodajemy do sera i ostrożnie mieszamy. Masę twarogową układamy na folii, formujemy wałek, mocno owijamy folią i wkładamy do lodówki. Po schłodzeniu zdejmujemy folię, kroimy w plastry i dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy