Przysmak w galarecie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię zaskakiwać, więc czasami wymyślam ciekawe dania. Moja potrawa musi i ładnie wyglądać, i smakować.

Składniki:

  • Na małą keksówkę:
    ● 4 marchewki
    ● 4 jajka ugotowane na twardo
    ● 1/2 kalafiora
    ● 1/2 brokuła
    ● 10 plastrów szynki
    ● 1 l bulionu
    ● 2 łyżeczki żelatyny
    ● sól

Przysmak w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy
    w nie wielkiej ilości wody. Wlewamy do bulionu. Zagotowujemy
    i studzimy.
  • 2. Marchewki myjemy, obieramy.
    Gotujemy w lekko osolonej
    wodzie. Kalafiora i brokuła gotujemy
    na półtwardo.
  • 3. Marchewki kroimy w krążki,
    wykładamy spód i boki blaszki.
    Jajka kroimy w ćwiartki i układamy
    na marchewce. Na jajka kładziemy
    różyczki brokuła, potem
    kalafiora. Wierzch przykrywamy
    plastrami szynki. Zalewamy
    zimnym bulionem. Wstawiamy
    do lodówki do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy