Przystawka - jeżyk

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Szykuje się impreza domowa a nie wiesz jak miło zaskoczyć swoich gości? Proponuje przystawkę - jeża. Robi wrażenie na stole wśród potraw i każdy znajdzie coś dla siebie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 średnia kapusta
    1kg sera gouda
    1kg szynki ( np konserwowej)
    1 słoik oliwek zielonych
    1 opakowanie żółtej fety
    1 słoik ogórków kiszonych
    3 papryki ( czerwona, żółta, zielona)
    2 opakowania wykałaczek
    Folia aluminiowa

Przystawka - jeżyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy dolną część kapusty, tak by po postawieniu była ona stabilna. Owijamy kapustę folią aluminiową i kładziemy na talerzu tak, by kapusta nasza pokrywała cały talerz lub tackę.
    Produkty kroimy w kostkę nabijamy na wykałaczki i wbijamy w naszą kapustę.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy