Pstrąg łososiowy z kaszą kuskus i sosem cebulowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zdrowy i sycący obiad

  • 40 min

Składniki:

  • Filet z pstrąga łososiowego
    przyprawa do ryby
    dwa plasterki cytryny

    sos:
    pół szklanki białego wytrawnego wina
    dwie średnie cebule
    dwie łyżki soku z cytryny
    pieprz,sól
    śmietana 30 %
    dwie łyżki masła

Pstrąg łososiowy z kaszą kuskus i sosem cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1lw3c9n 1. Pstrąga myjemy,oczyszczamy i pęsetą wyjmujemy pozostałe ości. Obficie posypujemy przyprawą do ryby. Kładziemy na folię aluminiową , na to plasterek cytryny i pietruszkę zieloną. Zawijamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 20 minut do pół godziny. Kaszę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Sos:
    do garnka wlewamy wino, dodajemy cebulę i sok z cytryny. Czekamy aż sos się zredukuje, następnie doprawiamy dodajemy śmietanę. Zdejmujemy z ognia, i dodajemy stopniowo masło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy