Pstrąg łososiowy zatopiony w cytrynie

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszna rybka zatopiona w cytrynie

  • 5 min

Składniki:

  • ok 1/2 kg pstrąga tęczowego
    sok z połowy cytryny
    pieprz, sól
    2-3 ząbków czosnku
    suszone pomidory,
    suszona pietruszka

Pstrąg łososiowy zatopiony w cytrynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • na sałacie 1. Rybę kroimy, podsmażamy na oliwie z czosnkiem - pamiętajcie zaczynamy smażyć rybę od tej strony, na której nie było łusek :)
  • rybka w cytrynie :) 2. Podsypujemy pietruszką suszoną, suszonymi pomidorami. Odwracamy i ponownie przyprawiamy, pieprz sól dla smaku.
    Wyciskamy sok z połowy cytryny, zostawiamy na kilka minut - później ponownie odwracamy.

Komentarze

Podobne przepisy