Pstrąg na szpinaku z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Polecamy pysznego zapiekanego pstrąga na świeżych liściach szpinaku.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 pstrągi
    400 g świeżego szpinaku
    300 g ziemniaków
    2 pomidory pokrojone w kostkę
    4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
    pół pęczka natki
    pół pęczka koperku
    kilka listków świeżej bazylii
    sól
    pieprz
    suszone oregano
    oliwa z oliwek

Pstrąg na szpinaku z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg na szpinaku z ziemniakami 1. Formę żaroodporną wysmarowałem oliwą. Na dnie ułożyłem liście szpinaku, potem ziemniaki pokrojone w plasterki. Posypałem posiekaną natką, koperkiem i bazylią. Na wierzch położyłem rybę i na niej pokrojone pomidory.
  • Pstrąg na szpinaku z ziemniakami 2. Posypałem oregano, obficie polałem oliwą z oliwek. Wstawiłem do bardzo gorącego piekarnika. Piekłem pod przykryciem 25 minut. Po tym czasie zdjąłem przykrycie i zapiekałem jeszcze 10 minut, aż ryba się zrumieniła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy