Pstrąg nadziewany

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna rybka i maślane warzywka to prawdziwa uczta dla kubków smakowych :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 średnie pstrągi
    1 marchewka
    kawałek selera
    1 mała cebula
    kawałek pora
    5-6 pieczarek
    1/2 kostki masła
    sól, pieprz
    sok z cytryny

Pstrąg nadziewany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi umyć, osuszyć, odciąć głowy, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
  • 2. Pora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, resztę warzyw w zapałkę. Na patelni rozpuścić 1/4 kostki masła, wrzucić marchewkę i selera, podsmazyć chwilę i dodać resztę warzyw. Smażyć, mieszając, około 10 minut. Doprawić sola i pieprzem.
  • Pstragi w papilotach 3. Brzuszki pstrągów nafaszerować warzywami. Dołożyć do każdego po plasterku masła. Z folii aluminiowej przygotować rękawy, włożyć do nich pstrągi z plasterkiem masła na wierzchu.
  • Upieczony prtrąg 4. Zapiekać około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
  • Gotowy pstrąg. Smacznego :) 5. Zajadać gorące. Pyycha :)

Komentarze

Podobne przepisy