Pstrąg pomarańczowy z pieczonymi ziemniakami i surówką

0 (0 ocen)

  • 30 min

najlepszy prosto z patelni

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pstrągi
    pół pomarańczy
    2 łyżki oliwy
    sól
    tymianek
    mąka do panierowania
    olej do smażenia

    ziemniaki
    sól
    pieprz
    papryczka słodka
    1 łyżka

    surówka z kapusty
    400 g kapusty kiszonej
    1 cebula
    1 jabłko
    1 marchewka
    2-3 łyżeczki cukru
    szczypta soli
    szczypta pierzu ziołowego
    olej nie rafinowany



Pstrąg pomarańczowy z pieczonymi ziemniakami i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi umyć i oskrobać, naciąć ukośnie z obu stron, porządnie oblać sokiem z pomarańczy, oliwą , lekko posolić i posypać szczyptą tymianku

    Ziemniaki obrać pokroić w talarki, posypać przyprawami, polać olejem i upiec we frytownicy (ja użyłam frytownicy ActiFry w której piecze się praktycznie bez tłuszczu)

    Kapustę dobrze odcisnąć z kwasu, Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w półtalarki i doprawić surówkę, solą, pieprzem i cukrem oraz olejem ciemnym nie rafinowanym.
    Pstrągi opanierować w mące i usmażyć tuż przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy