Pstrąg w sosie czereśniowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Niesamowite połączenie smaku .Szybko i pysznie .

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z pstrąga: 1 sztuka
    - masło, chłodne: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - sokz cytryny: 1 łyżeczka
    - czereśnie: 10 dekagramów

Pstrąg w sosie czereśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z pstrąga solimy kropimy cytryna ,smażymy na maśle z obu stron .
  • 2. Upieczony filet wykładamy z patelni .
  • 3. Na pozostałe po pieczeniu pstrąga masło kładziemy ok 6 czereśni bez pestek (połówek) -podsmażamy .Kilka czereśni wyciskamy przez gazę -sok wprost na patenie dodajemy kilka kropli cytryny .Ściągamy z ognia -owoce maja się tylko połączyć z masłem ,sokiem i lekko podgrzać .
  • 4. Na filecie układamy owoce i polewamy sosem czereśniowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy