Pstrąg w zielonej kołderce

0 (0 ocen)

Rybka samo zdrowie, każdy Ci o tym powie! Z nutą cytryny i bazylii smakują rewelacyjnie!

Składniki:

  • 500 g pstrąga łososiowego
    Przyprawa do ryb
    Sól
    Pieprz
    3 łyżeczki pesto z bazylią
    2 łyżki oleju z cytryną i bazylią
    Mąka do obtoczenia

Pstrąg w zielonej kołderce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi dokładnie oczyszczamy i zeskrobujemy łuski. Nacieramy solą i pieprzem. Robimy delikatne nacięcia w poprzek. Każdego dokładnie nacieramy (na zewnątrz i w środku) pesto z bazylią wymieszanym ze smakowym olejem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ryby obtaczamy w mące. Smażymy na patelni lub grillujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy