Pstrąg w ziołach z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nigdy nie byłam miłośnikiem ryb i chociaż Dziadek zawsze namawiał mnie do jedzenia ich to ja zawsze uciekalam od nich jak najdalej.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pstrąg (u mnie patroszony)
    Natka pietruszki
    Cytryna
    3 ząbki czosnku
    Mała cebula
    Masło
    Sól, Pieprz

Pstrąg w ziołach z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy, lekko oczyszczamy z łusek, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy skórę. Pietruszkę oraz koper wkładamy w całości w rybę, dodajemy obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz cebulę. Wkładamy 4 g masła. Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem kolorowym oraz solą. W nacięcia skóry warto włożyć też masło.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy