Pstrąg z cytrynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takiego pstrąga na pewno nie zabraknie na wigilijnym stole obok karpika..:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szt pstrąg patroszonego
    1/2 cytryna
    sól
    1 łyżka przyprawy do ryb
    1/2 łyżeczki masła
    1/4 szkl. tłuszczu do smażenia na patelni

Pstrąg z cytrynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć natrzeć masłem z zewnątrz i w środku skropić mocno wyciśniętą cytryną posypać przyprawą do ryb i posolić. smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron w trakcie smażenia delikatnie skropić rybkę cytryną. Na sam koniec smażenia oprószam starta skórka cytryny.

Porady

w sezonie letnim tak serwuje pstrąga tylko smażę go grillu :) Palce lizać

Komentarze

Podobne przepisy