Pstrąg z grilla z masełkiem czosnkowym

0 (0 ocen)

Propozycja na wakacyjny wieczór przy grillu.

Składniki:

  • 2 pstrągi
    połówkę cytryny
    2 łyżki masła
    3 ząbki czosnku
    pieprz cytrynowy
    świeże zioła (u mnie tymianek)

Pstrąg z grilla z masełkiem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Masło wkładamy do niewielkiej miseczki, dodajemy przeciśnięty przez praskę oraz świeże zioła, całość mieszamy. Tak przygotowane masełko wkładamy do wnętrza ryby- spinamy ją wykałaczkami. Ryby wkładamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu. Pieczemy do miękkości (w zależności od wielkości ryby może to zająć od 20-30min.) Podajemy z plasterkami cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy