Pstrąg z nutą bazylii

0 (0 ocen)

Było pyszne

Składniki:

  • 2 pstrągi
    4 plastry pomidora
    4 listki bazylii
    sok z 1/2 cytryny
    sól
    pieprz ziołowa
    masło do smażenia

Pstrąg z nutą bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie pstrągów 1. Pstrągi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem z obydwóch stron oraz w środku.
    Do środka każdego pstrąga włożyć po dwa plasterki pomidora i po dwa listki bazylii.
  • pstrąg w czasie smażenia 2. Na patelni rozpuścić masło, smażyć pstrągi na złoty kolor z obydwóch stron.
  • Gotowa potrawa 3. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy