Pstrąg z piekarnika
Składniki:
- -1 sztuka pstrąg bez głowy i wnętrzności,
-2 łyżki cytryna sok,
-1 ząbek czosnek,
-pieprz czarny mielony
-sól,
-oliwa,
-6 plastrów szynka szwarcwaldzka,
-2 gałązki koperek świeży,
-1 łyżeczka masło
Pstrąg z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Pstrąga oczyścić, umyć, osuszyć.( odciąć głowę) Czosnek przecisnąć przez praskę.
Oliwę, sok cytryny, czosnek,sól, pieprz dokładnie wymieszać. Natrzeć rybę, odstawić na 1 godzinę.
Do środka ryby włożyć koperek, łyżeczkę masła.
Rybę zawinąć szynką. Umieścić w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym.
Zapiekać w temperaturze 175 stopni około 30 minut. (termoobieg)
SMACZNEGO!!!!
Komentarze