Pstrąg z smażonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczne połączenie pstrąga i pomidora smażonego na masełku.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet pstrąga: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - bazylia świeża listki: 2 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 1 łyżka

Pstrąg z smażonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga solimy solą ziołową .Kropimy cytryna .Smażymy na masełku .
  • 2. Pomidora kroimy w plastry ,smażymy na patelni ,na maśle po smażeniu pstrąga .Solimy
  • 3. Na filet kładziemy usmażonego z obu stron pomidora ,na to listek bazylii i następny filet
  • 4. .Podajemy z sosem czosnkowym .Majonez mieszamy z jogurtem z sosem w proszku i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Sos musi być silnie schłodzony .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy