Pstrągi pieczone w ziolach

0 (0 ocen)

  • 45 min

Delikatne danie, które smakuje calej naszej rodzinie

  • 45 min

Składniki:

  • pstrągi tęczowe
    zioła: bazylia, tymianek
    sól, pieprz
    ziemniaki-8szt.
    cytryna

Pstrągi pieczone w ziolach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi myjemy, osuszamy. Obsypujemy wewnątrz i na zewnatrz solą, bazylią i tymiankiem(Można dodać trochę zmiażdżonego czosnku).
    Ziemniaki obieramy, kroimy i lekko posypuejmy sola i pieprzem.
    Cytrynę kroimy na plasterki i ukladamy na rybach.
  • 2. Pieczemy w 180 stopniach, około 35 minut.
  • 3. Jemy ze smakiem, bo to bardzo pyszne, delikatne danie:)

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pstrągi