Pszczółka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie ciasto dla nie zapowiedzianych gości.

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    19 dag masła
    3/4 szklanki cukru
    2 szklanki mąki krupczatki
    5 jajek
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    1/4 litra śmietany

    Masa migdałowa:
    1 kostka masła
    26 dag cukru
    20 dag migdałów
    2 olejki migdałowe

Pszczółka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta:
    Wszystko ukręcić, włożyć na blaszkę i podpiec.
  • 2. Masa migdałowa:
    Ugotować papkę, nałożyć na ciasto i włożyć do piekarnika i piec, aż ciasto nabierze złotego koloru.

Komentarze

Podobne przepisy