ptysie

0 (0 ocen)

fajne połączenie ptysia z nadzieniem sera

Składniki:

  • - 1/4 l wody
    - 60 g margaryny
    - 200 g mąki
    - 5 jaj
    - płaska łyżka proszku do pieczenia
    krem
    -1 opakowanie sernika na zimno duża porcja
    - 2 serki homogenizowane po 150 g waniliowe
    - 0,5 l mleka

Ptysie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -wodę zagotować z margaryną wsypać całą mąkę energicznie mieszać aż powstanie jednolita kula zestawić z ognia zostawić do ostygnięcia rozmiksować ciasto dodawać po jednym jajku miksować do uzyskania jednolitej masy na koniec wsypać proszek do pieczenia wymieszać łyżką nakładać na wysmarowaną blaszkę na duże ptysie zrobić 12 ptysi a małe 24 dać do piekarnika 180 stopni
  • 2. krem
    -przygotować mleko do mleka wsypać ser z paczki miksować do uzyskania jednolitej masy dodać serki homogenizowane
  • 3. - upieczone ptysie wystudzić przekroić na połowę nadziewać kremem można dodać ulubione owoce przykryć drugą połową ozdobić polewą lub cukrem pudrem

Porady

z ciasta można zrobić karpatkę też polecam i dodać do środka owoce sezonowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (184 ocen)

Zdobywca nagrody

ptysie

4.99 (164 ocen)

ptysie

4.99 (164 ocen)

Ptysie

celkapatelka Łatwe do zrobienia 45 min

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wytrawne ptysie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Malinowe ptysie z różowym lukrem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ptysie

akrobatka22 . 60 min