Ptysie z puszystym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotować wodę z margaryną, następnie dodać mąkę z proszkiem i intensywnie mieszać aż masa się zaparzy, wystudzić. Zimną masę miksować dodając po jednym jajku do uzyskania jednolitej masy. Malutkie ptysie wyciskać szprycą na blachę wyłożoną papierem i pic ok 20 minut w 220C.
Krem: Ugotować budyń i wystudzić. Masło ucierać mikserem z cukrem waniliowym, aż się napowietrzy, a następnie dodawać po 1 łyżce zimny budyń. Gdy masa zrobi się kremowa dodać cukier puder wg uznania zależy jak słodki chcemy mieć krem.Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy do kremu budyniowego. Ptysie przekrawamy na pół i szprycą nakładamy krem. Całość posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Komentarze