Pucharki śledziowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przystawka ze śledzi

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety śledziowe a’la matjas w oleju
    3 jajka
    pęczek szczypiorku
    1 słoik pieczarek marynowanych lub smażonych w oleju
    majonez
    ocet

Pucharki śledziowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukać, zalać wodą i około 1/4 szklanki octu. Odstawić do lodówki na noc. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, szczypiorek posiekać, pieczarki osączyć z zalewy i pokroić na połówki. Śledzie opłukać, pokroić w paski. Wszystkie składniki można wymieszać ze startym jajkiem lub ułożyć warstwowo przekładając warstwą majonezu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy