PUCHATEK

0 (0 ocen)

Lekkie, orzeźwiające cisato na każda okazję.

Składniki:

  • BISZKOPT:
    -6jaj
    -1 szklanka cukru
    -3/4szklanki maki pszennej, reszta ziemniaczanej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -3 łyżeczki octu
    MASA:
    -1/2 kg mielonego twarogu
    -1 galaretka
    -1/2 szkl. wody
    -1 szkl. cukru pudru
    -1 mararyna
    -5 żółtek
    PIANA:
    -5 białek
    -1/2 szkl. cukru
    -1 galaretka
    -1/2szkl. wody

Puchatek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)Biszkopt upiec.
    2)Margarynę utrzeć z cukrem, dodac żółtka, ser, lekko tężejąca galaretkę.
    3)bialka ubic z cukrem, dodac tężejąca galaretkę.
    4)Na biszkopt wyłozyć masę serowa, na górę pianę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy