Pyszny deser dla dorosłych. Ma gładką, puszystą konsystencję, jest delikatny i smaczny. Przepis jest banalnie prosty i każdy go spokojnie zrobi.
Składniki:
Składniki (4 porcje)
8-10 łyżek cappuccino classic
0,5 l mleka
2 budynie waniliowe
Pół szklanki bakalii (rodzynek, żurawiny, moreli itp.)
Rum, brandy, whisky lub spirytus (lub inny mocny alkohol do namaczania bakalii)
Płatki migdałowe lub orzechy do dekoracji
Pudding cappuccino z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odlać pół szklanki mleka, rozpuścić w niej budynie. W pozostałej części mleka rozpuścić cappuccino i przygotować na nim budyń według przepisu. W osobnej szklance zalać bakalie alkoholem i odstawić na około 30min.
Do wystudzonej masy budyniowej dodać nasączone bakalie. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji i przelać do pucharków. Udekorować płatkami migdałowymi.
Komentarze