Pudding cappuccino z bakaliami

0 (0 ocen)

Pyszny deser dla dorosłych. Ma gładką, puszystą konsystencję, jest delikatny i smaczny. Przepis jest banalnie prosty i każdy go spokojnie zrobi.

Składniki:

  • Składniki (4 porcje)
    8-10 łyżek cappuccino classic
    0,5 l mleka
    2 budynie waniliowe
    Pół szklanki bakalii (rodzynek, żurawiny, moreli itp.)
    Rum, brandy, whisky lub spirytus (lub inny mocny alkohol do namaczania bakalii)
    Płatki migdałowe lub orzechy do dekoracji

Pudding cappuccino z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlać pół szklanki mleka, rozpuścić w niej budynie. W pozostałej części mleka rozpuścić cappuccino i przygotować na nim budyń według przepisu. W osobnej szklance zalać bakalie alkoholem i odstawić na około 30min.
    Do wystudzonej masy budyniowej dodać nasączone bakalie. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji i przelać do pucharków. Udekorować płatkami migdałowymi.

Komentarze

Podobne przepisy