Pudding chia

0 (0 ocen)

Przepis na pudding chia z książki "Z miłości do gotowania" Magdaleny Nowaczewskiej zwyciężczyni 5 edycji programu MasterChef

Składniki:

  • 100 g nasion chia
    50 g domowej granoli
    400 ml mleka kokosowego
    150 ml mleka zwierzęcego lub roślinnego – według uznania
    100 g malin
    banan
    80 g jogurtu naturalnego
    3 łyżki miodu (opcjonalnie)
    maliny i truskawki do dekoracji

Pudding chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nasiona chia wsyp do garnuszka, zalej mlekiem kokosowym i zwykłym,
    dodaj łyżkę miodu, wymieszaj i wstaw do lodówki co najmniej na godzinę, mieszaj co 10–15 minut. Nasiona będą chłonąć mleko,a dzięki mieszaniu nie będą się sklejać.
  • 2. Banana, maliny, jogurt i miód zmiksuj na gładką masę
  • 3. Do naczynia nałóż chia, mus owocowy, posyp granolą i świeżymi owocami. Polej miodem, jeśli wolisz słodszą wersję puddingu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc