pudding drożdżówkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

dobry sposób aby ze zeschłego ciasta drożdżowego zrobić coś pysznego

  • 10 min

Składniki:

  • ok 1/2 drożdżówki ( pieczonej w keksówce)
    szklanka mleka
    2 jajka
    garść rodzynek
    cukier do smaku
    opcjonalnie cynamon

Pudding drożdżówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. drożdżówkę kroimy na grubą kostkę , wrzucamy do miski . jajko roztrzepujemy z mlekiem i cukrem i powstałą masą zalewamy pokrojoną drożdżówkę. zostawiamy na chwilę , aż płyn wsiąknie. całośc przekładamy do wysmarowanej keksówki wierzch posypujemy cukrem ( z cynamonem) oraz rodzynkami i pieczemy ok 20 min w temp. 180 stopni ( z termo) . podajemy ciepłe , a gdy jeszcze nam mało słodkiego można polać sosem czekoladowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy