Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepyszne śniadanie lub deser, dodające mnóstwo energii oraz dobrych składników odżywczych.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    -100 g ryżu brązowego
    -2 jabłka
    -200 g twarogu chudego
    -60 g orzechów włoskich
    -pół łyżeczki cynamonu
    -dosłodzić wedle uznania

Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy i ostudzamy.
    2. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy kruszymy lub zostawiamy w całości do dodania na koniec.
    3. Do miski wrzucamy ryż, jabłka (zostawić parę do ozdoby na wierzch), twaróg, cynamon, pokruszone orzechy i dosładzamy wedle uznania (ja nie słodzę, bo dla mnie same jabłka są już dość słodkie). Wszystkie składniki miksujemy np. blenderem ręcznym.
    4. Powstałą masę przekładamy do misek, dodajemy jabłko i ewentualne orzechy w całości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy