PUDDING RYŻOWY Z KOKOSEM I MANGO

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Małe co nieco na śniadanie lub deser.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 szklanki ryżu
    3-3,5 szklanki mleka kokosowego
    3-4 łyżki wiórek kokosowych
    2-3 łyżki miodu
    1 mango

Pudding ryżowy z kokosem i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewany 2 i 1/2 szklanki mleka kokosowego i wsypujemy ryż. Gotujemy na małym ogniu, aż całe mleko zostanie wchłonięte przez ryż. Gdy ryż jest jeszcze lekko twardy, dodajemy 1/2 szklanki mleka i dalej gotujemy. Na końcu dodajemy miód, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy resztę mleka i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy na gładki mus. Na dno szklanek/pucharków wykładamy pudding ryżowy, a na wierzch mus z mango.
    Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy