Pudding w paski

0 (0 ocen)

polecam na deser pudding ;-)

Składniki:

  • mleko 4 szkl
    żółtka 4 szt
    mąka ziemniaczana 3 łyżki
    kakao 1 łyżka
    cukier 3/4 szkl
    bita śmietana

Pudding w paski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1,5 szkl mleka wlać do 1 garnka, dodać cukier kryształ, delikatnie zagotuj, a 1,5 szklanki wlać do drugiego garnka, pozostałą szklankę mleka wymieszaj z żółtkami, rozmącić , dosypać mąką ziemniaczaną,podzielić ją na pół i do drugiej połówki kakao i dokładnie wymieszać na jednolita masę. Gdy mleka w garnku się zagotują wlać masy, każda do osobnego garnka i energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki. Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek na przemian i pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy