Pulpeciki indycze po chińsku

0 (0 ocen)

Coś innego :-) Równie smacznego.

Składniki:

  • 500 mięsa z indyka ( z nogi, piersi)
    łyżka bułki tartej i łyżka kaszy manny
    jajko
    sól, pieprz, mieszanka przypraw do chińszczyzny, 4 ząbki czosnku
    100 g ryżu
    450 g mieszanki warzyw po chińsku
    koperek siekany
    kilka łyżek oleju

Pulpeciki indycze po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pulpeciki:
    Mięso mielimy, dodajemy jajko, kaszę , bułkę i przyprawy. 2 ząbki czosnku drobno siekamy dodajemy. Wyrabiamy na gładką masę. Gotujemy w osolonym wrzątku ok 5 minut. Odcedzamy.
  • 2. Ryż gotujemy wdg. przepisu na opakowaniu, odstawiamy na kwadrans.
  • 3. Warzywa podsmażamy na oleju, dodajmy pozostałe drobno posiekane ząbki czosnku, doprawiamy dosyć ostro.
  • 4. Ryż, warzywa i pulpeciki podajemy na półmisku, lekko oprószając koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy