Pulpeciki na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa mieonego dodajemy jajka,bułki tartej tyle zeby była zwarta konsystencja mięsa.Doprawiamy sola,pieprzem.Formujemy małe pulpeciki.Obtaczamy w bułce tartej.Z tego przepisu wuchodzi ok.13 pulpecików.
2.W garnuszku gotujemy ok.pól litra wody,doprawiamy dorzucamy maggi,na wrzącą wodę wrzucamy pulpeciki.Po wypłynięciu gotujemy ok.15 minut.Dodajemy posiekany koperek.Wyjmujemy po tym czasie pulpeciki.Odbieramy pól szkl.wywaru ,dodajemy stopniowo smietane,mieszamy aby nie było grudek,dodajemy 3 łyżki mąki.Rozprowadzamy,rozcieramy grudki.Wlewamy do gotującego sie pozostałego wywaru,mieszamy.Wyłaczamy.Pulpeciki podajemy na makaronie ,polewamy sosem koperkowym.
3.Moje dzieciaki zajadaja sie tymi pulpecikami jedząc je podobnie jak spagetti,nawijając makaron na widelec i biorąc razem kawałek pulpecika.
Komentarze