Pulpeciki rybno - dyniowe

0 (0 ocen)

  • 8 min

Takie pulpeciki przygotujemy bardzo szybko a są bardzo delikatne, smaczne i zdrowe. Będą doskonałe do obiadu, również dla dzieci - nawet tych, które niespecjalnie przepadają za rybami ;)

  • 8 min

Składniki:

  • Składniki na około 10 pulpecików:
    filet z dorsza (około 300 g)
    150 g dyni (obranej i wydrążonej)
    jajko
    ½ szklanki bułki tartej
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    przyprawa do dań Kucharek

Pulpeciki rybno - dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza miksujemy blenderem. Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Wszystkie składniki łączymy razem i dokładnie wyrabiamy.
  • 3. Z powstałej masy formujemy pulpeciki i gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem masła lub oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy