Pulpeciki w pomidorowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na patelni. Do mięsa mielonego dodać przestudzoną cebulę, jajko, 2 łyżki tartej bułki, słodką paprykę, sól i pieprz. Następnie dokładnie wymieszać mięsną masę i uformować z niej pulpeciki. Pozostałą tartą bułkę wysypać na miseczkę i obtoczyć w niej pulpeciki. Potem usmażyć na oleju. Czosnek obrać, drobno pokroić i podsmażyć. Wlać gorący bulion i dodać pomidory pokrojone w kostkę. Następnie gotować tak długo, aż pomidory się rozgotują. Sos pomidorowy doprawić ostrą papryką, bazylią, solą i pieprzem. Do sosu przełożyć pulpety i razem gotować ok. 5 minut.
Komentarze