250 g mięsa mielonego
200 g pieczarek
1 kostka bulionu pieczarkowego z maślaną nutą
1 łyżeczka masła
pół bułki
1 jajko
2 łyżki mąki + do obtoczenia
2 łyżki śmietany
300 ml wody
Pulpeciki w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pół bułki namoczyć w mleku lub wodzie. Odsączyć. Mięso wymieszać z jajkiem i bułką. Przyprawić. Z mięsa formować małe kulki. Obtaczać w mące.
Do garnka wlać wodę,wrzucić kostkę bulionową. Do wrzącej wody wrzucać pulpety. Gotować ok. 15 minut. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na rozgrzanym masełku. Dodać do pulpetów. Mąkę wymieszać ze śmietanę i dodać do sosu. Gotować jeszcze 10 minut.
Podawać z ziemniakami lub kaszą :)
Komentarze