Pulpeciki wieprzowo-pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso mielone wyrób z majerankiem, łyżeczką koncentratu pomidorowego, kajzerką, jajkami, oprósz sol, pieprzem i słodką papryką ( jeśli masa jest zbyt rzadka dosyp trochę bułki tartej).
Uformuj pulpety. Usmaż na oleju. Osącz.
2. Cebulę i czosnek obierz, pokrój na kawałki. W garnku zagotuj litr wody. Dodaj listki laurowe, cebulę i czosnek, oprósz solą, pieprzem i cukrem., dodaj resztę koncentratu pomidorowego i ocet, wymieszaj. Gdy zalewa ostygnie włóż pulpety. Udekoruj szczypiorkiem.
Porady
Ja nie czekam aż zalewa ostygnie tylko od razu wkładam pulpety i chwilę podgrzewam wszystko na średnim ogniu i podaję ciepłe.
Komentarze