Pulpeciki Wieprzowo-Pomidorowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię gotować. Często łączę ze sobą różne potrawy i czasem wychodzi z tego super danie, jak to.

  • 30 min

Składniki:

  • pół kg mielonej wieprzowiny
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki octu
    2 listki laurowe
    2 cebule
    ząbek czosnku
    2 jajka
    kajzerka, mleko, bułka tarta, sól, pieprz
    łyżeczka cukru
    łyżeczka majeranku
    łyżeczka słodkiej papryki
    olej do smażenia
    szczypiorek do dekoracji

Pulpeciki wieprzowo-pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso mielone wyrób z majerankiem, łyżeczką koncentratu pomidorowego, kajzerką, jajkami, oprósz sol, pieprzem i słodką papryką ( jeśli masa jest zbyt rzadka dosyp trochę bułki tartej).
    Uformuj pulpety. Usmaż na oleju. Osącz.
    2. Cebulę i czosnek obierz, pokrój na kawałki. W garnku zagotuj litr wody. Dodaj listki laurowe, cebulę i czosnek, oprósz solą, pieprzem i cukrem., dodaj resztę koncentratu pomidorowego i ocet, wymieszaj. Gdy zalewa ostygnie włóż pulpety. Udekoruj szczypiorkiem.

Porady

Ja nie czekam aż zalewa ostygnie tylko od razu wkładam pulpety i chwilę podgrzewam wszystko na średnim ogniu i podaję ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy