Pulpeciki z indyka

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pulpeciki wspaniale smakują z sosem pomidorowym i makaronem.Będą także smakowały najmłodszym. Znajdą również fanów wśród osób na diecie, wystarczy podać je z sałatką. Smacznego.

  • 10 min

Składniki:

  • - 60 dag mielonego mięsa z indyka

    - mały pęczek natki pietruszki

    - 1 cebula

    - 2 marchewki

    - 1 jajko

    - 3-4 łyżki bułki tartej

    - bulion drobiowy

    - sól i pieprz

    - 1 łyżka oliwy

    - 4 łyżki wody

Pulpeciki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpeciki z indyka 1. Marchewki obrać i ugotować w bulionie, ostudzić, pokroić w małą kostkę. Cebulę i pietruszkę bardzo drobno posiekać. Do mięsa mielonego dodać jajko, marchew, cebulę i pietruszkę, wyrobić na masę dodając bułkę tartą, oliwę i wodę. Doprawić. Wilgotnymi dłońmi formować z masy niewielkie pulpeciki, wrzucić je do gorącego bulionu i gotować przez około 20 minut, na małym ogniu.Ugotowane kotlety wyjąć, podawać z sosem pomidorowym i z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy