Pulpeciki z indyka z pieczoną dynią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pulpeciki idealnie sprawdzą się jako lekki oraz zdrowy obiad dla malutkich dzieci, ale zapewniam, że dorosłym także przypadną do gustu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (około 8 sztuk)
    300g mięsa mielonego z indyka (użyłam gulaszowego; może być dowolne)
    3 łyżki puree z pieczonej dyni
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 szczypta tymianku (solidna)
    1 szczypta majeranku
    sól, pieprz
    Dodatkowo:
    kasza manna do obtaczania
    2 listki laurowe

Pulpeciki z indyka z pieczoną dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Z masy uformować pulpeciki o wielkości sporego orzecha włoskiego, a następnie każdą kuleczkę obtoczyć w kaszy.
    Pulpeciki ostrożnie włożyć do wrzątku z dodatkiem liści laurowych i gotować około 10-15 minut od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy