Pulpeciki z pieczarkami

0 (0 ocen)

Miałam ochotę zrobić coś co będzie dobrze smakowało i ładnie wyglądało.

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    Kilka pieczarek ( u mnie wyszło 8 pulpetów więc miałam 8 sztuk, ale do mięsa można włożyć nawet dwie)
    Cebula
    Sól, pieprz do smaku

    Mąka krupczatka
    Jajko
    Bułka tarta

Pulpeciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy i oczyszczamy, mielimy w maszynce lub w blenderze razem z cebulą. Dodajemy sól i pieprz.

    Pieczarki obieramy i podsmażamy na patelni.

    Nabieramy łyżkę mięsa lekko spłaszczamy, nakładamy pieczarkę i przykrywamy drugą łyżką mięsa. Formujemy kulki i panierujemy w mące jajku i bułce tartej.

    Smażymy pulpeciki na rozgrzanym oleju z każdej strony aż się zarumienią, dla pewności można je włożyć na talerzu żaroodpornym do nagrzanego piekarnika na kilka minut.

    Podajemy z ziemniaczkami i surówką lub ulubionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy