Pulpety drobiowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Szybko , smacznie.....

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 kg mięsa drobiowego ( użyłam indyka)
    7 łyżek bułki tartej
    1 jako
    cebula
    6 ząbków czosnku
    5 łyżek sosu sojowego
    2 łyżeczki oregano suszonego
    duża butelka passaty pomidorowej
    5 łyżek śmietany 30%
    sól , pieprz do smaku
    szczypta cukru
    olej do smażenia
    mąka do obtoczenia

Pulpety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić,dodać jako, bułkę tartą, sos sojowy, 3- 4 łyżki wody, czosnek i cebulę drobno posiekać, zeszklić, dodać do masy mięsnej, wszystko dokładnie wyrobić.
    Formować małe kulki, obtaczać w mące i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
    Przełożyć do naczynia w którym będą się gotowały, zalać woda ,gotować około 5 minut , bez przykrycia, dodać passatę, chwilę gotować, dodać posiekany czosnek , oregano i śmietanę, sól , pieprz do smaku, szczyptę cukru, wszystko razem chwilę gotować .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy