Pulpety rybne z sosem chrzanowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obiad z ryby pysznie podany .

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duże filety rybne z pangi: 2 sztuki
    - przyprawa do ryb: 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - posiekanej natki pietryszki: 1 łyżka
    - olej: 0.5 szklanki
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    SOS:
    - chrzanu: 2 łyżki
    - keczupu: 2 łyżki
    - śmietany 12 %: 150 mililitrów
    - wody: 1 szklanka

Pulpety rybne z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 . Filety rybne umyj , osusz . Zmiel w blenderze . Masę posyp przyprawą do ryb , wbij jajko , dodaj posiekaną natke ,wymieszaj . Wsyp niewielką ilość bułki tartej , by zagęścic masę , przypraw do smaku solą . Z masy uformuj nieduże pulpety . Obtocz je w bułce tartej . Olej rozgrzej na patelni , podsmaż pulpety ze wszystkich stron .
  • 2. Sos : keczup , śmietanę i wodę wlej do garnka , dodaj chrzan , wymieszaj . przypraw do smaku solą , zagotuj . Podsmażone pulpety przełóż do sosu , duś na małym ogniu około 20 minut . Podawaj z ugotowanym ryżem .

Komentarze

Podobne przepisy