Pulpety w sosie paprykowym

0 (0 ocen)

Tanie, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Składniki:

  • 500-600g mięsa mielonego
    Przyprawa do mięsa mielonego
    1 jajko
    1 puszka pomidorów w zalewie
    2 czerwone papryki
    1 kajzerka
    1 szklanka mleka
    1 duża cebula
    1 szklanka bulionu
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia

Pulpety w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyj, osusz i pokrój na drobno.
  • 2. Cebulę posiekaj i zeszklij z papryką na oleju.
  • 3. Zalej bulionem oraz pomidorami z zalewą. Duś 15-20minut.
  • 4. Gotowy sos zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
  • 5. Mięso mielone posyp przyprawą, posól i popieprz do smaku.
  • 6. Dodaj jajko oraz namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę.
  • 7. Całość dokładnie wyrób i formułuj pulpeciki.
  • 8. Gotuj przez kilka minut w osolonym wrzątku.
  • 9. Wyjmij i polej sosem.
  • 10. Podawaj z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy