Pulpety w sosie śmietanowym

0 (0 ocen)

Lubię gotować dla mojej rodziny,i dbam by moje obiady były smaczne.

Składniki:

  • 1/2kg mielonego miesa
    przyprawa do mięsa mielonego
    2 ząbki czosnku
    bułka zwykła
    2 jajka
    brokuł
    2 kostki rosołowe
    1 duża śmietana 30%
    3 średnie cebule
    pieprz
    majeranek

Pulpety w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy ,przyprawę,zmiażdżony czosnek,wymoczoną i odsączoną bułkę oraz jajka.Wszystko dobrze wymieszać.
    Formujemy pulpety i obtaczamy w mące następnie podsmażamy je na rozgrzanym oleju.Obsmażone pulpety wyłóż do naczynia żaroodpornego.
    Brokuł obgotuj w wodzie z kostką rosołową.Podzielony brokuł na różyczki wyłóż
    obok pulpetów.
    Cebule pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzaną oliwą.Dodaj śmietanę i wymieszaj.Rozpuść w szklance wody kostkę rosołową i dodaj do śmietany.Wszystko dopraw do smaku.
    Zalej pulpety i brokuły.Wszystko zapiekamy 20minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy